ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Italiaanse groentecrumble

Italiaanse groentecrumble Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
1 rode paprika (150 gram)
1 gele paprika (150 gram)
1 aubergine (300 gram)
2 courgettes (300 gram)
60 ml olijfolie
zout en versgemalen peper
HARTIGE CRUMBLELAAG:
2 teentjes knoflook
10 takjes basilicum of oregano
120 gram boter
110 gram bloem
50 gram paneermeel
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Was de paprika’s, snijd ze in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de aubergine in vieren. Snijd de paprika’s, aubergine en courgette met behulp van het FOODPROCESSOR-programma tot plakjes.
3Doe alle groenten in een grote ovenschaal. Voeg olijfolie toe, en zout en peper naar smaak. Meng alles goed.
4Bak de groenten 15 minuten in de oven. Bestrooi ze vervolgens ruim met de crumble en bak ze daarna weer 20 minuten in de oven.
hartige crumblelaag
1Pel de teentjes knoflook en snijd ze doormidden.
2Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom met het stalen mesje. Meng de knoflook en de grof gesneden verse kruiden met behulp van het FOODPROCESSOR-programma. Voeg de in stukjes gesneden boter, de bloem en het paneermeel toe en mix de ingrediënten in ongeveer 1 minuut tot een korrelig mengsel.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Daisymix

Lekker, maar zou er volgende keer wat extra ui aan toevoegen en misschien ook wat parmezaanse kaas door de crumble