ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zwaardvis à la Sicilienne

Italiaans recept

Zwaardvis à la Sicilienne

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
½ ui, in tweeën gesneden
½ teentje knoflook
800 g gepelde tomaten
4 plakken zwaardvis
van 1 cm dik (600 g)
4 takjes tijm
4 takjes verse oregano
12 kappertjes
2 lepels extra vierge olijfolie
40 g ontpitte olijven
Peper en zout
1Doe de ui en knoflook in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 seconden/snelheid 13.
2Roer om en voeg daarna een lepel water en de gepelde tomaten toe. Stel dan het EXPERT-programma in op 12 minuten/snelheid 2A/120 °C.
3Plaats de stoommand en verdeel de plakken zwaardvis over de bodem en verdieping, beide bedekt met bakpapier. Bestrooi de vis met de tijm, oregano en een beetje peperStel het EXPERT-programma in op 30 minuten/snelheid 2A/100 °C. Controleer de baktijd van de vis en verleng deze eventueel met enkele minuten. Verwijder de stoommand en houd deze warm.
4Mix de saus met het EXPERT-programma 30 seconden/snelheid 16.
5Voeg de kappertjes, olijfolie en olijven toe aan de saus en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 1A/100 °C. Leg de plakken zwaardvis op een schaal en giet de saus erover. Serveer direct
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product