ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zonnebloempittenbrood

Duits recept


Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 5 uur
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
200 g rogge
200 g tarwe
100 g zonnebloempitten
300 ml water
1 el zout
1 el honing
1 zakje droog gistpoeder
1 tl gemalen kruidenmix:
venkel, komijn, anijs, koriander (optioneel)
½ zakje zuurdesem-extract (7 g)
Voor de korst :
50 g zonnebloempitten
1

Doe de kruiden in de metalen kom en start het programma EXPERT gedurende 3 minuten op snelheid 18 (zonder te verwarmen).

2

Schenk 220 ml water in de kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Start het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 5 (zonder te verwarmen) om het deeg te maken.

3

Roer met een spatel om en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 1 minuut op snelheid 13 (zonder te verwarmen).

4

Laat het deeg gedurende 4 uur rijzen op kamertemperatuur.

5

Doe het deeg in de kom met de overige 80 ml water. Kneed met behulp van het programma EXPERT gedurende 4 minuten op snelheid 9 (zonder te verwarmen). Laat gedurende 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

6

Vorm het deeg tot een brood en rol in de zonnebloempitten. Zet gedurende 50 minuten in een niet-voorgewarmde oven op 220 °C.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Maak variaties op dit recept door andere kruiden en olie te gebruiken, zoals sesam of pompoenpitten. Indien u het brood in een vorm bakt, haal het brood dan na 45 minuten uit de vorm en laat 5 minuten zonder vorm bakken om te grillen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product