ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zalmbloem

van tomaatjes en avocado

Zalmbloem op een bedje van tomaatjes en avocado

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 20 min
Koken : 6 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
400 g zalmsteak
zonder vel en zonder graat
2 middelgrote avocado's
1 eetl. citroensap
250 g kerstomaatjes
100 g gemengde sla
SAUS :
3 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
Zout, peper
1De zalm in plasticfolie wikkelen en 20 min. in de vriezer leggen.
2De sla wassen. De ingrediënten voor de saus door elkaar mengen. De avocado's in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen om te voorkomen dat ze verkleuren. De kerstomaatjes wassen en in vieren snijden.
3De vis uit de vriezer nemen en met een goed scherp mes in dunne plakken snijden. Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Leg de vis in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat 4 tot 8 min. op 80°C stomen, waarbij u goed oplet: de vis is gaar zodra de plakjes wit worden.
4De sla, de tomaatjes en de avocado op een schotel leggen, de saus erover gieten en de nog warme zalm erop leggen. Meteen serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product