ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vlaamse Karbonade

Vlaamse Karbonade Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
2 grote uien
50 gram boter
900 gram runderlappen
of runderschenkel
750 ml bruin abdijbier
2 wortels
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 klein takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
2 eetlepels wijnazijn
2 eetlepels kandijsuiker
1 eetlepel grove mosterd
3 runderbouillontabletten
3 kruidnagels
zout en peper
Maïzena® (naar keuze)
1Doe de gepelde en in vieren gesneden uien in de rvs-kom en stel het programma EXPERT in op 20 seconden/snelheid 13. Voeg 25 gram boter toe en stel het EXPERTprogramma in op 5 minuten/snelheid 1A/110 °C.
2Snijd het vlees in stukjes van 3 cm en bak goudbruin in een hete pan met de rest van de boter. Neem de stukjes als ze mooi gebruind zijn uit de pan en giet het abdijbier erin.
3Leg het vlees (zonder het mergbeen) in de rsv-kom en giet er het vocht uit de pan bij. Voeg de gepelde en in stukjes van 1 cm gesneden wortels toe, samen met de teentjes knoflook (licht geplet), de tijm, de rozemarijn, de laurier, de kandijsuiker, de mosterd, runderbouillon-tabletten en de kruidnagels bij. Start het programma SUDDEREN 1h15 op 90 °C (zonder de dop).
4Voeg het mergbeen aan het einde van het programma toe en start het programma SUDDEREN 30 minuten/snelheid 0/110 °C.
5Breng de karbonade verder op smaak en bind de saus desgewenst met wat aangemaakt Maïzena®.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product