ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vegetarische samosa's

Vegetarische samosa's Cook Expert
 

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 wortels (200 gram)
1 courgette (200 gram)
1 ui
½ rode paprika
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook uit de knijper
1 eetlepel kerriepoeder
1 snufje cayennepeper
zout en peper
½ bosje koriander
10 bladen brickdeeg
200 ml frituurolie
1Installeer de grote transparante kom met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm in de midi-kom. Was en schil alle groenten. Snijd de groenten in plakjes met behulp van het FOODPROCESSOR-programma. Snijd als laatste de ui fijn.
2Giet de olijfolie in de rvs-kom. Voeg de geperste knoflook en de ui toe en stel vervolgens het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/95 °C.
3Voeg dan de rest van de groenten, de kerrie, de cayennepeper, en zout en peper naar smaak toe. Stel het EXPERT-programma weer in op 20 minuten/snelheid 1A/95 °C.
4Laat de groenten in een vergiet uitlekken.
5Snijd de bladen brickdeeg in rechthoeken van 10 bij 25 cm. Leg alle bladen verticaal op uw werkblad voor u neer. Leg er, 3 cm van de onderrand, per deegvel 1 eetlepel groentevulling en enkele fijngesneden blaadjes koriander op. Vouw het deegvel diagonaal over een zijde om. Vouw vervolgens de andere zijde naar boven toe om zodat alle zijden afgedicht zijn.
6Verhit de frituurolie in een hapjespan tot hij heet is, maar niet walmt. Frituur de samosa’s ongeveer 4 minuten per drie of vier tegelijk. U kunt de samosa’s ook 25 minuten bakken in een (voorverwarmde) oven van 200 °C.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Serveer met chilisaus.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product