ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vegetarische pizza

Vegetarische pizza Cook Expert Magimix
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 pizza :
3 eetlepels tomatensaus
75 gram ricotta
1 courgette
1 geroosterde aubergine
artisjokken op olie
PIZZADEEG:
6 gram verse gist
100 ml water
200 gram bloem
4 gram zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1Bereid eerst het PIZZADEEG: Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het BROOD/BRIOCHEprogramma in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en de oregano toe en druk op Auto. Neem het deeg uit de kom en rol het tot een bal. Leg de bal in een grote schaal en dek de schaal af met een vochtige doek. Laat het deeg minstens 1 uur rusten op een warme plaats en leg het daarna op een met bloem bestrooid werkblad.
Bewerk de deegbal met de vingers: rek het deeg uit en sla voorzichtig de luchtbelletjes eruit. Rol het deeg uit met een deegroller.
2Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk het deeg met de tomatensaus tot 1 cm van de rand. Was de kerstomaten en verwijder de steeltjes. Leg vervolgens de gehalveerde kerstomaten, de gesneden courgette, de geroosterde aubergine en de artisjokken op olie op de pizza.
3Bak de pizza 8 minuten onder in de oven en daarna 7 minuten in het midden van de oven. Dien de pizza meteen op!

© Hachette Livre (Marabout) 2016​

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product