ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vanille-ijs op yoghurtbasis

Vanille-ijs op yoghurtbasis

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
300 ml slagroom
100 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
300 ml naturel yoghurt
1Schenk de room en de suiker in een pan. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er met de punt van een mes het merg uit boven het mengsel. Voeg het vanillestokje toe en verwarm de room onder voortdurend roeren totdat de suiker gesmolten is.
2Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
3De yoghurt toevoegen en goed doorroeren.
4Stel uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
5Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product