ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vanille-croissants

Duits recept


Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
250 g tarwebloem
200 g boterpasta
100 g amandelpoeder
60 g kristalsuiker
2 el vanillesuiker
Poedersuiker met vanille:
150 g kristalsuiker
1 vanillestokje
Vanille-croissants
1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en start het programma BROOD/BRIOCHE.

2

Dek het deeg af met vershoudfolie en zet gedurende 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.

3

Haal het deeg uit de koelkast en vorm een rol met een diameter van 3 cm en 30 cm lang. Snijd stukken van 1 cm en rol op om croissants in de vorm van een halve maan te krijgen.

4

Bak de vanille croissants gedurende 18 minuten in de oven op 175 °C.

5

Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Rol de nog warme croissants door de poedersuiker met vanille.

 

Poedersuiker met vanille
1

Doe de poedersuiker en het vanillestokje in zijn geheel in de kom en start het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 18 (zonder te verwarmen) om poedersuiker met vanillesmaak te maken.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product