ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Uiensoep met kerrie

Uiensoep met kerrie Cook Expert Magimix

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
5 grote uien
50 gram boter, in blokjes
1 eetlepel bloem of Maïzena®
1 liter warm water
100 ml witte wijn
1 kippenbouillontablet
1 eetlepel rietsuiker
100 gram goudse kaas
1 eetlepel kerriepoeder
fijn zout naar smaak
versgemalen peper
SOLDAATJES:
4 sneden oud brood
1 ½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel gedroogde koriander
zout en versgemalen peper
1Pel de uien en snijd ze in vieren. Doe de uien in de rvs-kom en stel het EXPERTprogramma in op 20 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Schraap de uien zo nodig van de wand.
2Voeg vervolgens de boter toe. Strooi de bloem erover en voeg het warme water, de witte wijn, het bouillontablet en de rietsuiker toe. Breng het mengsel op smaak met de kerrie, zout en peper.
3Stel het EXPERT-programma in op 40 minuten/snelheid 2A/100 °C. Bereid de kaassoldaatjes terwijl de soep kookt.
4Giet de soep in ovenbestendige kommen en leg de soldaatjes erop. Bestrooi de soep met de geraspte kaas. Gratineer de soep in de kommen 5 minuten onder de ovengril op 230 °C zodat er een bruin korstje ontstaat. 
SOLDAATJES:
1Snijd de sneetjes brood in reepjes. Leg ze in een ovenschaal, giet de olijfolie eroverheen en bestrooi ze met zout, peper en de kruiden.
2Rooster de broodreepjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C en controleer regelmatig.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product