ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Traditionele apfelstrudel

Duits recept


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 30 min
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 tot 6 PERSONEN :
Deeg voor strudel :
250 g meel
1 mespuntje zout
1 ei
80 ml water (kamertemperatuur)
25 ml koolzaadolie
Voor de vanillesaus :
5 eidooiers
60 g kristalsuiker
½ vanillestokje
350 ml volle melk
Voor de vulling :
150 g gedroogde rozijnen
1 el citroensap
½ tl citroenschilletjes
1 el rum
50 g boter
100 g paneermeel
1 tl kaneel
140 g suiker
1 kg appels om te koken (type Boskoop), fijngesneden
30 g gesmolten boter
2 eetlepels poedersuiker
1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en start het programma EXPERT gedurende 2 minuten op snelheid 6 (zonder te verwarmen). Doe een lepel olie in een andere kom en leg daar het deeg in om rondom te oliën. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur onder een vochtige doek.

2

Marineer de gedroogde rozijnen met het sap en de schilletjes van de citroen en de rum.

3

Doe de boter in de kom en laat smelten met het programma EXPERT gedurende 1 minuten op snelheid 0 en op 110 °C.

4

Voeg het paneermeel toe en gril met het programma EXPERT gedurende 3 minuten op snelheid 3 en op 120 °C.

5

Voeg de kaneel, suiker en de rozijnen met marinade toe en meng met het programma EXPERT gedurende 30 seconden op snelheid 3 (zonder te verwarmen).

6

Verwarm de oven voor op 190 °C.

7

Leg een doek plat op tafel en bestrooi met wat bloem. Bestrooi ook het geöliede deeg met wat bloem. Leg het deeg op de doek en rol uit. Trek voorzichtig met de hand aan de randen van het deeg, terwijl je cirkelbewegingen maakt.

8

Leg eerst het mengsel van suiker en rozijnen op het deeg en daarna de fijngesneden appels. Begin het deeg losjes op te rollen met een doek en leg de strudel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de strudel gedurende 50 minuten.

Vanillesaus
1

Doe de eidooiers in de kom met de poedersuiker en het vanillemerg. Plaats de mixer, verwijder de dop en start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 5 en op 65 °C.

2

Start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 3 en op 80 °C. Schenk beetje bij beetje de melk door de opening van het deksel en sluit de dop.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product