ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tomatensoep met een pitje

By Carla Baas

Tomatensoep met een pitje

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
250 gram pommodori tomaten
250 gram cherrytomaatjes in diverse kleuren
2 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
2 tenen knoflook
1 flinke sjalot
1 eetlepel oregano
½ theelepel gerookt paprikapoeder
uit het bekende rode blikje
2 zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 liter warme groentebouillon
1Was en snijd de grote tomaten in vieren
2Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn
3Pel de gehalveerde sjalot en knoflook
4Doe de olie, met de sjalot, knoflook, oregano,tijm, rozemarijn, paprikapoeder in de RVS-kom
5Kies het programma EXPERT/5 minuten/snelheid 6/110 graden en druk op AAN. Verlaag de snelheid na 1 minuut naar 2A. Zo wordt je ui met de knoflook fijner gehakt en gefruit
6Voeg de tomaten en zongedroogde tomaatjes bij de sjalot en schenk de bouillon erbij
7Kies nu KOKEN/ROMIGE SOEP en verlaag de tijd naar 25 minuten
8Breng de soep op smaak met peper zout
9Serveer de soep in mooie kommen met vers focaccia brood
Ingestuurde recepten van andere gebruikers worden niet getest door Magimix.
Tip van de chef

Schenk net voor het serveren enkele druppels stroperige balsamico bovenop de soep


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product