ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tomaten-chili chutney

Tomaten-chili chutney

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal : Minikom voor blender
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
2 tomaten
1 kaneelstokje
1 tl korianderzaad
1 tl zout
1 el honing
1 chilipeper
1 middelgrote ui
2 kruidnagels
1 el arachideolie (slaolie)
1 el geraspte verse gemberwortel
1 knoflookteentje
100 ml balsamico-azijn
1Rooster in een droge roestvrijstalen pan met dikke bodem op matig vuur het korianderzaad, de kruidnagels, de chilipeper en het kaneelstokje. Gedurende 2 à 3 minuten omschudden. Mix de kruiden 10 seconden op snelheid 4 in de minikom en zet ze opzij.
2De tomaten wassen en in stukken snijden. De ui en de knoflook schillen en grof hakken.
3Doe de tomaten, de ui en de knoflook in de minikom en druk 2 à 3 keer op Pulse.
4Fruit dit mengsel op laag vuur in een beetje olie. Voeg onder voortdurend roeren de azijn, de kruiden en het zout toe. Voeg zodra het mengsel kookt de honing en de gember toe.
5Laat 5 minuten pruttelen onder voortdurend roeren.
Tip van de chef

Wordt koud geserveerd.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product