ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tiramisu

Tiramisu

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : 6-24 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
400 g mascarpone
200 ml sterke koffie
4 el cacaopoeder
5 eieren
60 g kristalsuiker
30 lange vingers
3 el Amaretto
 
1Leg de mascarpone 1 uur van te voren uit de koelkast.
2Scheid de eieren in witten en dooiers.
3Klop de eierdooiers en de suiker wit in de grote kom met de eiwitklopper. Voeg de Amaretto en de mascarpone toe. Laat de machine 2 minuten draaien. Schep het mengsel over in een kom en zet apart.
4Maak de grote kom goed schoon en droog.
5Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de grote kom met de eiwitklopper. Verwijder hierbij eerst de aanduwer uit de invoerbuis.
6Schep de stijfgeklopte eiwitten met de spatel voorzichtig door het mascarponemengsel.
7Doop de helft van de lange vingers in de koffie. Leg ze in de en vorm of glazen en bedek ze met de helft van het mengsel. Strooi er cacaopoeder over met behulp van een zeefje. Herhaal dit met de andere helft van de lange vingers en de rest van het mascarponen mengsel.
8Zet de tiramisu minstens 6 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.
Tip van de chef

Als u geen cacaopoeder heeft, rasp dan wat chocolade.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…