ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tiramisu
Mini plus

tiramisu

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : 6-24 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
300 g mascarpone 
200 ml koffie 
1 el cacaopoeder 
4 eieren 
100 g kristalsuiker 
20-24 lange vingers
3 el Amaretto 
 
1Neem de mascarpone 1 uur van te voeren uit de koelkast.
2Scheid de eiwitten van de dooiers.
3De eierdooiers en de suiker wit kloppen* in de kom met de eiwitklopper. Voeg de Amaretto en de mascarpone toe. Laat de machine 2 minuten draaien. Bewaar het mengsel in een slakom.
4Zorg ervoor dat uw kom weer goed schoon en droog is. Klop de eiwitten stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u de aanduwer van het deksel verwijderd heeft. Laat de machine 5 minuten draaien.
5Schep de stijfgeklopte eiwitten met de spatel voorzichtig door het mascarponemengsel.
6Wentel de helft van de lange vingers snel door de koffie. Leg ze in de vorm en bedek ze met de helft van het mengsel. Strooi er cacaopoeder over met behulp van een zeefje. Doe hetzelfde met de andere helft van de lange vingers en de rest van het mengsel.
7Bestrooi met cacaopoeder. Zet de tiramisu minstens 6 uur in de koelkast.
Tip van de chef

Als u geen cacaopoeder heeft, kunt u chocolade raspen met uw parmezaanrasp.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…