ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Thaise salade

Thaise salade Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
½ komkommer
1 rode ui
50 gram ongezouten pinda’s
700 gram ossenhaas of biefstuk
½ bosje Thaise basilicum
200 gram rijst- of sojavermicelli
10 à 15 rode en gele kerstomaten
enkele blaadjes koriander
THAISE SALADESAUS:
enkele blaadjes koriander
1 kleine rode peper, van zaden ontdaan
4 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
2 theelepels palmsuiker of kristalsuiker
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm. Snijd de geschilde komkommer en de rode ui in dunne plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Installeer de mini-kom en mix de pinda’s ongeveer 20 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Bereid nu de saus.
2Snijd het vlees in blokjes van 2 tot 3 cm. Doe het in de kom met de Thaise basilicumblaadjes (bewaar enkele blaadjes voor de garnering) en stel het EXPERTprogramma in op 40 seconden/snelheid 10 (zonder verwarmen). Voeg via de opening in de deksel de helft van de Thaise saladesaus toe en stel vervolgens het EXPERT-programma weer in op 3 minuten/snelheid 1A/90 °C. Het vlees wordt hierdoor licht gemarineerd* en gekookt.
3Dompel de rijstvermicelli 3 tot 5 minuten in een grote schaal met kokend water en laat deze vervolgens uitlekken. Zet de vermicelli weg in koud water.
4Verdeel de rijstvermicelli en het vlees over vier borden, voeg de rest van de saus toe en leg er vervolgens de komkommer, de doormidden gesneden kerstomaten en de rode ui bij. Was de koriander. Garneer de salade met de pinda’s, basilicumen korianderblaadjes.
Thaise saladesaus
1Doe alle ingrediënten in de mini-kom. Schakel het FOODPROCESSOR-programma ongeveer 30 seconden in.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

De kwaliteit van het vlees is van groot belang voor het succes van dit recept.
Als u niet van rauw vlees houdt, kunt u het 5 minuten bakken in de pan. Of vervang het rundvlees door garnalen en de Thaise basilicum door gewone basilicum.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product