ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tarwerisotto

Tarwerisotto Cook Expert

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 sjalotje
1 eetlepel olijfolie
400 gram snelkooktarwe
100 gram in plakjes gesneden chorizo
300 ml witte wijn
350 ml water
1 kippenbouillontablet
100 gram voorgekookte doperwten
100 gram voorgekookte tuinbonen
100 à 150 ml crème fraîche
45 gram geraspte parmezaanse kaas
wat basilicum of rucola om
te garneren
1Doe het gepelde en doormidden gesneden sjalotje in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen).
2Spatel de stukjes sjalot naar het midden van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 2A/110 °C. Voeg aan het einde van het programma de tarwe en de plakjes chorizo toe.
3Stel het EXPERT-programma, in op 20 minuten/snelheid 1A/100°C. Voeg na één minuut via de opening in de deksel de witte wijn toe, het water, het kippenbouillontablet, de doperwten en de tuinbonen. Sluit de dop.
4Kijk aan het eind van het programma of de risotto gaar genoeg is, en laat indien nodig nog enkele minuten langer koken. Voeg de crème fraîche toe, meng dit erdoorheen en bestrooi de risotto met parmezaanse kaas.
5Garneer de risotto met wat basilicum of rucola.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product