ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tartaarsaus

Tartaarsaus

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
MAYONAISE
1 eidooier
200 ml zonnebloemolie
1 theelepel franse mosterd
¾ eetlepel witte-wijnazijn
½ theelepel zout
gemalen witte peper
TARTAARSAUS
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes
½ eetlepel gedroogde peterselie
½ eetlepel bieslook
5 augurken
1Maak eerst de mayonaise. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Doe de eidooier, de mosterd, 1 eetlepel olie, de wijnazijn, zout en peper in de mini kom en stel het FOODPROCESSOR-programma in op circa 20 seconden. Voeg daarna, terwijl het FOODPROCESSOR-programma weer ingeschakeld is, de rest van de olie in een heel dun straaltje toe via de invoerbuis. Zet de mayonaise even weg.
2Vul de mini-kom met de gepelde en in vieren gesneden rode ui, de kappertjes, de peterselie, de bieslook en de augurken. Mix circa 30 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Voeg vervolgens de mayonaise toe.
3Mix 10 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Zet de saus in de koelkast.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product