ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Surinaamse Kip masala

By Martijn van Schaik

Surinaamse Kip masala Cook Expert Magimix

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal : Snijplank en koksmes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
500 Gram kippendijen
500 Gram aardappelen
2 Eetlepels Masala
1 Theelepel gemalen komijn
1 Eetlepel tomatenpuree
1 Madam Jeanette (geel)
300 Gram Doperwten of Kousenband
2 Maggi blokjes of 1 blokje kippenbouillon
1 Ui
2 teentje knoflook
1 Eetlepel olie
1Snijd de kip in reepjes van 1 cm dik over de breedte van de dij.
2Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 4x4 cm 
3Schil de ui en knoflook en snij de ui in 4 delen.
4Doe de ui en knoflook in de stalen kom en zet de EXPERT stand op 0, snelheid 15 en het mes op stand 1 en versnipper de ui en knoflook
5Voeg de olie toe en haal met de spatel de ui en knoflook van de randen.
6Zet de Cook Expert op het EXPERT programma 120 graden, snelheid 2A, 5 minuten en zet de ui en knoflook aan.
7Voeg de Masala/Komijn/tomatenpuree toe en laat deze nogmaals 5 minuten draaien op de zelfde stand.
8Voeg de kip toe en laat deze nogmaals 5 minuten mee bakken.
9Voeg nu het water en de aardappelen toe zodat alles net onder water staat. Voeg tevens de Maggi blokjes en Madam Jeanette(heel) toe.
10Zet de Cook Expert op het programma SUDDEREN voor circa 45 minuten (afhankelijk hoe snel de aardappelen garen).
11Als de aardappelen beetgaar zijn kan je de doperwten toevoegen en het programma nog 5 minuten aanzetten.
Ingestuurde recepten van andere gebruikers worden niet getest door Magimix.
Tip van de chef

Lekker met Wraps of rijst. Let op! laat de Madam Jeanette peper niet knappen anders wordt de masala erg heet.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product