ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

St. Jakobsschelpen

met lichte dille-dragonsaus

St. Jakobsschelpen met lichte dille-dragonsaus Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 venkelknol (300 gram)
1 preien (300 gram)
1 scheutje olijfolie
18 schoongemaakte St. Jakobsschelpen
zout en versgemalen peper
LICHTE DILLE-DRAGONSAUS :
½ bosje dille
½ bosje dragon
125 ml volle yoghurt
schil van 1 biologische citroen
sap van ½ citroen
zout en versgemalen peper
1Was de venkelknol en snijd deze in vieren. Snijd het groen van de prei (laat 5 cm groen over) en was de prei zorgvuldig. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 2 mm en snijd de venkel en de prei gescheiden fijn met het FOODPROCESSOR-programma. Bereid de lichte saus en zet deze koel weg.
2Vervang de grote transparante kom door de rvs-kom. Vul de kom met 500 ml water en zet de stoommand erin met daarin de groenten. Voeg een scheutje olijfolie, zout en peper toe en schakel het programma STOMEN 15 minuten in. Voeg vervolgens de St. Jakobsschelpen toe en schakel het programma STOMEN opnieuw 8 tot 12 minuten in (afhankelijk van de dikte).
3Dien de groenten en St. Jakobsschelpen op met de dille-dragonsaus.
lichte dille-dragonsaus
1Haal de blaadjes van de dille- en dragontakjes en snijd ze in grove stukken.
2Vul de mini-kom met alle ingrediënten voor de saus en schakel het FOODPROCESSOR-programma 30 seconden in.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het koken van St. Jakobsschelpen luistert nauw en hangt af van de grootte ervan. De St. Jakobsschelpen zijn gaar wanneer ze licht doorzichtig zijn. In Nederland worden de schelpen meestal schoongemaakt, zonder het oranje koraal, verkocht. U kunt de St. Jakobsschelpen ook apart even bakken als u dat lekkerder vindt; 1 minuut per kant is voldoende. De lichte saus gaat ook uitstekend samen met gestoomde asperges , champignonsalade en reepjes gerookte zalm of zalmpapillotten.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product