ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Soep met tiroler spekballetjes

Duits recept


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
Voor de groentebouillon :
1,5 l water
2 wortels (200 g), in stukjes
1 takje selderij, gesneden
2 uien
2 kruidnagels
1 laurierblad
Zout, peper
Voor de garnituur :
2 el bieslook, fijngeknipt
Spekballetjes :
20 g boter
120 g kleine spekblokjes
250 ml melk
1 mespuntje nootmuskaat
5-6 oude bolletjes
of 250 g oude boterhammen (ongezoet)
2 eieren
3-5 el paneermeel
Zout, peper
Groentebouillon
1

Doe het water, de groenten en specerijen in de kom en start het programma STOMEN gedurende 90 minuten.

2

Schenk de bouillon door een zeef om de groenten eruit te halen. Serveer de bouillon met de spekballetjes.

Spekballetjes
1

Doe de spekblokjes en boter in de kom en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

2

Voeg de melk, peper, nootmuskaat en het zout toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 2 minuten op snelheid 1A en op 80 °C.

3

Snijd het brood in kleine blokjes en doe in een grote kom. Voeg het mengsel van de melk, de spekjes, eidooiers en het paneermeel toe. Meng voorzichtig en laat gedurende 10 minuten rusten.

4

Maak de kom schoon en vul met 2 liter licht gezouten water. Breng aan de kook met het programma EXPERT gedurende 10 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

5

Vorm 8 balletjes en bereid deze in de stoommand. Start het programma EXPERT gedurende 15 minuten op snelheid 0 en op 98 °C.

6

Serveer de balletjes in diepe borden met de bouillon en de bieslook.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE
Tip van de chef

Vervang de spekjes eens door ui. Volg het recept en serveer de balletjes als bijgerecht van goulash of andere gerechten.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product