ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Salidou


Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

200 G :
125 gram suiker
60 gram gezouten boter, in plakjes
100 ml slagroom of kookroom met een vetgehalte van 30%
1Doe de suiker in een rvs-kom en meng met een eetlepel water. Haal de dop van het apparaat en start het programma ROERBAKKEN, 1 minuut.
2Voeg de boter toe en start het programma ROERBAKKEN, 9 minuten.
3Start het programma EXPERT, 4 minuten/snelheid 1A/95 °C. Voeg via de invoerbuis in drie keer de slagroom of kookroom toe (een derde bij elke rotatie van het mes).
4Start het programma EXPERT, 2 minuten/snelheid 2A/110 °C. Giet de salidou in een pot, laat het afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast.
@Marcel Mattiussi
Tip van de chef

Je kunt de hoeveelheid slagroom of kookroom veranderen om het mengsel dikker of dunner te maken.
Salidou is gezouten caramelcreme, een lekkere pasta voor bijvoorbeeld op brood. Je kunt het 3 à 4 weken in de koelkast bewaren.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product