ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Sabayon met citrusvruchten

Sabayon met citrusvruchten Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
2 grapefruits
2 sinaasappelen
SABAYON :
4 eidooiers
50 gram basterdsuiker
50 ml versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels Cointreau®
1Begin met de bereiding van de sabayon. Ondertussen kunt u de grapefruits en de sinaasappelen uitparten.
2Doe de partjes citrusfruit in glazen of schaaltjes en giet de sabayon eroverheen. Zet de glazen voor het serveren ten minste 30 minuten in de koelkast.
Sabayon
1Zet de rvs-kom op de machine met daarin de eiwitklopper.
2Doe de eidooiers, de basterdsuiker en het sinaasappelsap in de kom. Verwijder de dop van de deksel en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 4/68°C. Spatel het mengsel zo nodig tussentijds van de wand van de kom.
3Voeg de Cointreau® toe via de opening in de deksel zodra de sabayon dikker van structuur wordt.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voor een traditionele sabayon vervangt u de Cointreau® door marsala en het sinaasappelsap door droge witte wijn.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Gerlinda

volgende keer de klassieke sabayon uitproberen...