ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rode botersaus

Rode botersaus

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 8 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
3 sjalotjes (60 gram)
1 eetlepel witte azijn
250 gram koude boter
100 ml rode wijn,
bijvoorbeeld Côtes-du-Rhône
30 ml water
zout en peper
1Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Hak de sjalotjes door het EXPERT-programma in te stellen op 20 seconden/snelheid 13. Spatel de sjalotjes van de wand van de kom naar het midden en voeg de rode wijn, de azijn en het water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de dop en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 5/100 °C.
2Stel het programma opnieuw in op 3 minuten/snelheid 5/60 °C en voeg geleidelijk de in kleine stukjes gesneden koude boter toe. Voeg, als de saus niet glad genoeg is, een scheutje water toe en mix 30 seconden op snelheid 18.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product