ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Risotto met pompoen en bacon

Risotto met pompoen en bacon

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
120 gram gerookte baconplakjes
600 gram pompoen
RISOTTO:
100 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 lente-ui
1 sjalotje
40 gram boter
2 eetlepels olijfolie
320 gram risottorijst,
bijv. arborio of carnaroli
100 ml witte wijn
1 groentebouillontablet
750 ml water
zout en peper
1Fruit in een pan de geschilde en in stukjes gesneden pompoen 10 minuten met een klontje boter. Voeg de bacon toe en laat deze 5 minuten meebakken.
2Pel de knoflook, de lente-ui en het sjalotje en snijd ze in vieren. Doe ze in de rvs kom en stel het EXPERT-programma in op 10 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel van de wand van de kom, voeg de in stukken gesneden boter en de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma weer in op 3 minuten/snelheid 2A/100 °C.
3Voeg de rijst toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 4/100 °C. Voeg na 1 minuut de witte wijn via de opening in de deksel toe. Voeg dan het water, het bouillontablet, zout en peper toe en stel het programma in op 20 minuten/snelheid 2A/100 °C. Indien nodig enkele minuten langer koken.
4Breng het pompoen/baconmengsel op smaak en voeg 30 seconden voor het einde het mengsel toe.
5Schep de risotto in diepe borden en, garneer met wat basilicum en dien de risotto meteen op.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES