ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rijstebrij met karamel en zoute boter

Rijstebrij met karamel en zoute boter

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6-8 personen :
650 ml melk
120 gram dessertrijst
merg van 1 vanillestokje
schil van ¼ biologische sinaasappel
karamel en zoute boter:
90 gram suiker
100 ml water
40 gram gezouten boter
4 eetlepels slagroom
1Doe de melk, de rijst, het merg uit het vanillestokjes, de geraspte sinaasappelschil en de suiker in de rvs-kom. Stel het EXPERT-programma in op 30 minuten/snelheid 2A/100 °C. Voor een extra smeuïge rijstebrij kunt u, als de rijstebrij gaar is, de inhoud van de kom mixen door het EXPERT-programma in te stellen op 30 seconden/snelheid 3 (zonder verwarmen). Begin ondertussen aan de karamel zodat de karamel en de rijstebrij tegelijk klaar zijn.
2Doe de suiker en het water in een steelpan. Laat deze, zonder te roeren, staan op hoog vuur totdat de karamel goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur, voeg de boter toe en meng tot de boter volledig gesmolten is. Zet de pan nu op laag vuur en meng de slagroom door de karamel.
3Giet het mengsel in kleine schaaltjes of glaasjes en schenk de karamel wanneer deze glad is meteen op de rijstebrij.
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het is van groot belang om dessertrijst te gebruiken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
lenamattheeuwsen

als je de rijst spoelt en in een pannetje wat boter laten smelten en de rijst even door de boter roeren

Ziva van nieuw

De ketel brand lichtjes aan van onder