ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rijstebrij met frambozenmoes

Rijstebrij met frambozenmoes Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
650 ml melk
120 gram dessertrijst
merg van 1 vanillestokje
schil van ¼ biologische sinaasappel
40 gram suiker
enkele verse frambozen
FRAMBOZENMOES :
200 gram frambozen
75 gram suiker
50 ml water
1Begin met de bereiding van de frambozenmoes. Was daarna de rvs-kom af en doe de melk, de rijst, het merg uit het vanillestokjes, de geraspte sinaasappelschil en de suiker in de kom. Stel het EXPERT-programma in op 30 minuten/snelheid 2A/100 °C. Voor een extra smeuïge rijstebrij kunt u, als de rijstebrij gaar is, de inhoud van de kom mixen door het EXPERT-programma in te stellen op 30 seconden/snelheid 3 (zonder verwarmen).
2Giet het mengsel in kleine schaaltjes of glaasjes. Bedek ze met 1 eetlepel frambozenmoes en garneer met een paar verse frambozen. Serveer naar wens warm, koud of lauw.
frambozenmoes
1Was de frambozen voorzichtig. Doe de frambozen met de suiker en het water in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 7 minuten/snelheid 1A/110 °C. Laat de moes afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het is van groot belang om dessertrijst te gebruiken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product