ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Ragout van kippendijen

Ragout van kippendijen Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
50 gram roomboter
1 ui
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
600 gram kippendijen zonder
bot en vel
70 gram bloem
250 gram champignons
1 prei
100 ml slagroom
100 ml witte wijn
250 ml kippenbouillon
3 takjes peterselie
zout en peper
1Doe de boter, de gepelde en in stukken gesneden ui, de gehakte knoflook en de tijmblaadjes in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 2A/110 °C 
2Snijd de kippendijen in blokjes van 3 bij 3 cm en voeg ze aan de inhoud van de kom toe. Stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 2A/110 °C. Voeg de bloem toe en stel nogmaals hetzelfde programma in: 3 minuten/snelheid 2A/110 °C.
3Snijd de champignons in stukken en de prei in plakjes.
4Giet de slagroom, witte wijn en kippenbouillon bij het mengsel in de kom, samen met de in tweeën gesneden champignons en de kleingesneden prei. Stel het EXPERT-programma in op 30 minuten/snelheid 2A/110 °C.
5Breng de ragout 1 minuut voor het einde op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
6Serveer de ragout in pasteibakjes of met basmatirijst.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voeg meer wijn toe als de ragout te dik is, voeg een beetje allesbinder of Maïzena® toe wanneer de ragout te dun is.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
denise

Ik vond het kippevlees te "kapotgeslagen", ik heb liever dat de blokjes heel blijven

Surfer