ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Quiches Lorraine & Co

Quiches Lorraine & Co

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
De basis
1 deegbodem van kruimeldeeg
250 ml crème fraîche
zout, peper
De vulling
100 g rookspekblokjes
nootmuskaat
 
2 eieren + 2 dooiers
 
100 g geraspte emmentaler
1Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
2De lege deegbodem (waar u met een vork in geprikt heeft) 10 minuten voorbakken.
3In de blender de eieren, de melk, de crème fraîche, zout en peper 20 seconden mengen op snelheid 3.
4De spekblokjes in een hete koekenpan snel uitbakken. Voeg spekblokjes, emmentaler en nootmuskaat toe aan het mengsel in de kom van de blender. Meng 5 à 10 seconden
op snelheid 0.5.
5Schenk deze bereiding in de deegbodem en zet 25 minuten in de oven. De bovenkant moet lichtbruin zijn.
6Laat de quiche 5 minuten in de uitgeschakelde oven staan en serveer hem dan meteen.
Tip van de chef

Varianten voor de vulling:
• Bladspinazie, blauwe kaas en walnoten
• Reblochon, rauwe ham, ui
• Verse geitenkaas of feta, courgette, munt, pijnboompitten, knoflook
• Gegrilde paprika en aubergines, chorizo, kurkuma
• Kip, ui, champignons, kerrie
• Zalm, dille


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product