ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Profiteroles

Profiteroles

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

16-20 SOEZEN :
SOEZENDEEG :
80 gram in stukjes gesneden boter
200 ml water
180 gram bloem
10 gram suiker
1 snufje zout
3 middelgrote eieren
enkele fijngehakte hazelnoten
CHOCOLADESAUS :
250 gram donkere dessertchocolade
150 ml melk
20 gram boter
vanille-ijs
soezen
1Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Doe de boter en het water in de rvs-kom en start het programma EXPERT, 2 minuten/snelheid 4/90 °C.
2Voeg aan het einde van het programma de bloem, de suiker en het zout toe. Sluit opnieuw, verwijder de dop van de deksel. Stel het programma EXPERT in op 3 minuten/snelheid 4/100 °C. Het deeg moet een bal vormen.
3Start de machine opnieuw 1 minuut/snelheid 10 (zonder verwarmen) en voeg, terwijl de machine draait, via de opening een voor een de eieren toe. Spatel de resten van de wand indien nodig.
4Doe het soesjesdeeg over in een spuitzak*. Vorm bollen van circa 3 cm op een met bakpapier bedekte bakplaat en leg ze op voldoende afstand van elkaar.
5Bak ze gedurende 25 tot 30 minuten in de oven tot de soezen goudbruin en droog zijn. Open de oven niet tijdens het bakken. Laat ze volledig afkoelen.
chocoladesaus
1Doe alle ingrediënten in de metalen kom. Stel het programma EXPERT in op 10 minuten/snelheid 3/60 °C.
Snijd de soezen doormidden, plaats in elk van hen een bolletje vanille-ijs. Giet* er de chocoladesaus overheen en dien onmiddellijk op.
© foto's Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2017
Tip van de chef

Voor romiger soezen vervangt u de helft van het water door melk. Wanneer de soezen klaar zijn, opent u de oven en laat u ze langzaam in de oven afkoelen. Dit voorkomt dat ze inzakken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product