ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pompoensoep

met langoustinestaarten

Pompoensoep met langoustinestaarten Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 flespompoen van ± 1 kg
1 kippenbouillontablet
500 ml water
300 ml halfvolle melk
½ theelepel geraspte nootmuskaat
½ theelepel gemalen kaneel
6 langoustinestaarten
1 klontje boter
150 ml kokosmelk
6 toefjes kervel
zout en peper
1Schil de pompoen. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken van circa 3 x 3 cm.
2Doe de stukken pompoen, het kippenbouillontablet, het water, de melk, de nootmuskaat en de kaneel in de rvs-kom. Selecteer het programma ROMIGE SOEP.
3Bestrijk ondertussen de gepelde langoustinestaarten met gesmolten boter en breng ze op smaak met zout en peper. Bak ze aan beide zijden 3 minuten in de pan.
4Voeg de kokosmelk aan de soep toe en meng deze erdoor. Dien de soep op met in elke kom een langoustinestaart en een toefje kervel.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voeg voor een nog smakelijker variant blokjes blauwaderkaas, geroosterde kastanjes of zelfs St-Jakobsschelpen toe.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES