ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Perenclafoutis

met blauwaderkaas

Perenclafoutis met blauwaderkaas Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 PERSONEN :
3 rijpe peren
300 ml melk
200 gram blauwaderkaas
bijv. stilton of roquefort
4 eieren
100 gram Maïzena®
4 eetlepels crème fraîche
1 ½ eetlepel olijfolie
2 takjes dragon (naar keuze)
zout
versgemalen peper
15 gram boter
veldsla of jonge spinazie
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Schil de peren en snijd ze in reepjes. Zet de peren even apart.
3Doe de melk en de in stukjes gesneden blauwaderkaas in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 8/80 °C. Voeg de eieren, Maïzena®, crème fraîche, olijfolie, de fijngesneden dragon, zout en peper toe en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 11 (zonder verwarmen).
4Vet een ovenschaal van 24 cm doorsnede ruim in met de boter. Leg de reepjes peer op de bodem en giet het eiermengsel eroverheen. Bak de clafoutis 35 minuten in de oven.
5Serveer de clafoutis lauw op wat veldsla of jonge spinazie.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt uw clafoutis ook bereiden in individuele ovenschaaltjes. Pas in dat geval de baktijd aan.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product