ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pavlova

met kersencompote

Pavlova

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
FRANSE MERINGUE :
6 eiwitten op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
1 snufje zout
KERSENCOMPOTE :
200 gram ontpitte kersen
(vers, op siroop of ontdooid)
4 eetlepels suiker
DECORATIE:
200 ml slagroom
100 gram gehakte pistachenoten
1Begin met de bereiding van de meringues. Als deze in de oven staan, maakt u de kersencompote.
2Leg de afgekoelde meringues op bordjes en garneer met een of twee eetlepels geklopte slagroom en een eetlepel kersencompote.
3Bestrooi ze met gehakte pistachenoten en dien ze onmiddellijk op.
Franse meringues
1Verwarm de oven voor op 110 °C (th. 3/4).
2Bevestig de eiwitklopper. Doe de eiwitten en een snufje zout in de droge en schone
rvs-kom. Schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT in zonder de dop op het deksel te plaatsen. Voeg na 4 minuten geleidelijk de poedersuiker toe via de opening.
3Bedek een bakplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes schuim van 5 cm doorsnede en 2 cm hoogte met behulp van een lepel.
4Vorm een kuiltje in het midden van de meringue en plaats ze 1,5 tot 2 uur in de oven. De meringues zijn klaar wanneer ze gemakkelijk van de bakplaat los laten. Laat de meringues na het bakken in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
Compotée de cerises
1Coupez les cerises en deux. Placez-les dans la cuve avec le sucre et lancez le programme EXPERT, 7 minutes/vitesse 2A/120°C.
2Versez la compotée dans un bol et réservez au frais.
kersencompote
1Doe de kersen in de rvs-kom met de suiker en stel het programma EXPERT in op 7 minuten/snelheid 2A/120 °C.
2Giet de compote in een kom en zet ze koel weg.
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

De temperatuur en de baktijd van de meringues hangt af van de grootte, maar ook van uw oven (raadpleeg de handleiding van uw oven voor meer informatie).


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product