ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Notencake

met gerookte ham en comté

Notencake met gerookte ham en comté Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
100 gram comté of gruyère
100 gram gerookte ham
100 gram gepelde walnoten, plus wat walnoten om te garneren
HARTIG CAKEDEEG :
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
120 ml warme melk
100 ml olijfolie
zout en peper
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Snijd de comté in blokjes van ± 2 bij 2 cm. Doe ze de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 15 (zonder verwarmen). Zet de kaas even apart.
3Bereid het hartige cakedeeg.
4Voeg de comté, de in reepjes gesneden ham en de walnoten toe. Stel het programma DEEG/TAART in op 1½ minuut. Giet vervolgens het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide kleine cakevorm en bestrooi met de extra walnoten. Bak de cake 45 minuten in de oven.
5Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden van de cake te steken. Het mes moet er weer droog uitkomen. Laat de cake zo nodig langer bakken.
6Neem de cake uit de vorm en dien lauw of koud op, bijvoorbeeld tijdens een picknick.
hartig cakedeeg
1Vul de rvs-kom met de bloem, het bakpoeder, de eieren, de melk, de olijfolie, en zout en de peper naar smaak.
2Schakel het programma DEEG/TAART in.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES