ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Marokkaanse visschotel

Marokkaanse visschotel Cook Expert

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
800 gram witte vis met stevig vlees,
bijv. kabeljauw of koolvis
sap en rasp van 1 citroen
50 ml olijfolie plus 1 scheutje
2 uien
2 gram wortels
½ courgette
½ aubergine
1 meiraapje of 80 gram knolraap
150 gram gekookte kikkererwten
2 eetlepels ras-el-hanout
1 theelepel kurkuma
1 plukje saffraan
500 ml visbouillon
75 gram rozijnen
zout en versgemalen peper
1Snijd de visfilets in stukken van 3 tot 4 cm en verwijder eventuele graten. Doe de stukken vis in een grote kom met het sap en de rasp van de citroen en de olijfolie. Laat de vis 2 uur marineren* in de koelkast.
2Pel ondertussen de uien, snijd ze in vieren en doe ze in de rvs-kom. Hak de uien fijn door het EXPERT-programma in te stellen op 15 seconden/snelheid 13. Spatel de uien van de wand van de kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en stel het EXPERT-programma nu in op 5 minuten/snelheid 3/120 °C.
3Was en schil de groenten en snijd ze in grove stukken. Doe de groenten, kikkererwten, kruiden, peper en zout in de kom. Voeg de bouillon toe en stel vervolgens het EXPERT-programma in op 40 minuten/snelheid 1A/100 °C. Voeg de stukken vis en de rozijnen toe. Stel het EXPERT-programma in op 6 minuten/snelheid 0/100 °C.
4Dien de vis op met couscous.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product