ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Marmercake

Duits recept

Cake marbré

Voorbereiding : 35 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

15 PERSONEN :
300 g boter, in blokjes
250 g suiker
370 g bloem
1 vanillestokje
5 eieren
1 el bakpoeder
70 ml melk
40 g cacaopoeder
1 mespuntje zout
Glazuur:
50 g pure chocolade, in stukjes
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in.

2

Doe de boter in de metalen kom en meng met het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 5 (zonder te verwarmen) tot een boterpasta.

3

Voeg de suiker, eieren, bloem, bakpoeder, het zout, 40 ml melk en de inhoud van 1 vanillestokje toe en start het programma DEEG/TAART. Schenk de helft van het beslag in de vorm en bewaar de andere helft in de kom.

4

Voeg de cacaopoeder en 30 ml melk toe aan de kom en start het programma DEEG/TAART opnieuw. Schenk het chocoladebeslag over het beslag in de vorm en meng door met een vork spiraalvormenin het beslag te roeren.

5

Bak de cake gedurende 50 minuten op 180 °C. Controleer eerst met een mes op gaarheid alvorens uit de oven te halen. Laat de cake afkoelen op een rooster. Maak de kom schoon, doe de chocolade erin en laat smelten met het programma EXPERT gedurende 10 minuten op snelheid 0 en op 55 °C. Strijk dit glazuur over de cake. Serveer zodra het glazuur is gehard.

 

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Je kunt de cake ook serveren met een dun laagje poedersuiker erop.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product