ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Maïspannenkoekjes

Maïspannenkoekjes Cook Expert

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
3 eieren
100 gram bloem
1 eetlepel melk
1 blikje maïs van 250 gram
1 klontje boter
zout en peper
1Doe de eieren, bloem en melk in de rvs-kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom. Voeg de uitgelekte maïs toe en stel het EXPERT-programma weer in op 1 minuut/snelheid 13.
2Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet een halve pollepel beslag in de pan. Bak elke zijde 2 minuten: neem de koek uit de pan wanneer er belletjes verschijnen in het oppervlak en de koek goudbruin is. Ga zo door tot er geen beslag meer over is.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Dien de maïskoeken op met vlees of sla en guacamole (zie blz. 28) voor een snel gerecht.
Tijdens het bakken kunt u wat geraspte kaas op de maïspannenkoekjes laten smelten.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product