ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kruimeldeeg

Kruimeldeeg

Voorbereiding : 1 uur 10 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
250 g meel patentbloem
80 ml koud water
125 g boter
1 mespuntje zout
1Doe het meel, het zout, de in stukjes gesneden boter en het water in de kom met het kneedmes.
2Schakel de foodprocessor in en laat de machine 20 seconden draaien.
3Schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt. Duw het zo nodig met de spatel neer*.
4Wikkel het deeg in plastic folie, druk het plat en leg het 1 uur in de koelkast.
5Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). De bakvorm beboteren en met meel bestuiven. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
6Leg vetvrij papier op de deegbodem bedekt met knikkers of met gedroogde peulvruchten (of rijst).
7Gedurende 20 minuten blind bakken.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…