ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Krokante Sint-Jakobsschelpen

met kruidkoek en kruidige pompoenpuree


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 personen :
Bereiding kruidkoekkruimels
16 sint-Jakobsschelpen
40 g kruidkoek
50 g hazelnootpoeder
30 g boter
50 g bloem
1 pompoen
Pompoen
1 koffielepel vierkruidenpoeder
5 soeplepels kokosmelk
zout, peper
olijfolie
Bereiding kruidkoekkruimels
1

Mix de kruidkoek in een kom met het programma BLENDER-SMOOTHIE  en voeg de hazelnootpoeder, bloem en boter toe.

2

Start het programma BLENDER-GESTAMPT IJS gedurende 15 seconden zonder te veel te mixen totdat de kruimels een goede dichtheid hebben.

3

Bewaar de kruimels 1 uur koel.

4

Bak de kruimels gedurende 8 minuten op 180 °C. Leg de kruimels opzij.

Pompoen
1

Snij de pompoen in blokjes en verwijder de zaden.

2

Vul de kom met 500 ml water en plaats de stoommand.

3

Doe de pompoenblokjes in de mand en start het programma STOMEN gedurende 30 minuten.

4

Wanneer dit programma geëindigd is, giet het water uit de kom, doe de pompoenblokjes in de kom, samen met de kokosmelk, het vierkruidenmengsel, zout en peper.

5

Start het programma BLENDER - SMOOTHIE. Houd de puree warm.

6

 

Braad elke kant van de Sint-Jakobsschelpen 2 minuten aan in een pan met een beetje olie.

Bestrooi de Sint-Jakobsschelpen met de kruimels.

Direct serveren met de pompoenpuree.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product