ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Krabkoekjes

met gembermayonaise

Krabkoekjes met gembermayonaise Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
60 gram paneermeel
5 takjes peterselie
300 gram krabvlees
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel pittige mosterd
2 eieren
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels zonnebloemolie
40 gram boter
zout en versgemalen peper
GEMBERMAYONAISE:
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel water
2 cm geraspte gember
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin het metalen mes. Vul de kom met de helft van het paneermeel, de gewassen peterselie, het goed uitgelekte krabvlees, de mayonaise, de mosterd, de eieren en de worcestersaus. Voeg zout en peper naar smaak toe en schakel het FOODPROCESSOR-programma circa 30 seconden in.
2Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast. Draai het vervolgens met natte handen tot balletjes. Rol de balletjes door de rest van het paneermeel en druk ze daarna licht plat om er koekjes van te maken van 3 tot 4 cm doorsnede.
3Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes 3 minuten aan beide zijden goudbruin. Serveer ze op keukenpapier met de gembermayonaise en wat gemengde sla.
gembermayonaise
1Meng 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel water en 2 cm geraspte gember.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product