ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Koolvispapillotten

met citrusfruit

Koolvispapillotten met citrusfruit Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
1 wortel (100 gram)
1 kleine courgette (150 gram)
½ venkelknol (100 gram)
½ roze grapefruit
1 kleine sinaasappel
1 limoen
1 scheutje olijfolie
4 kefirblaadjes (naar keuze)
4 koolvisfilets (480 gram)
zout en versgemalen peper
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de raspschijf van 4mm. Was en schil de groenten. Rasp de groenten met het FOODPROCESSOR-programma. Verdeel de grapefruit en sinaasappel in partjes en snijd de limoen in fijne schijfjes.
2Knip vier rechthoeken bakpapier of aluminiumfolie van circa 30 x 20 cm.
3Zet de rvs-kom op de machine en vul deze met 500 ml water. Zet de stoommand in de kom. Giet een scheutje olijfolie op de rechthoeken en leg de kefirblaadjes erop. Bedek ze met de geraspte groenten en laat de papillotten* in de schaal 15 minuten gaar stomen (zonder ze af te dichten) op het programma STOMEN voor een al dente-gerecht. Laat ze 5 minuten langer stomen als u zachtere groenten wenst.
4Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Voeg de vis aan het einde van het programma aan de pakketjes toe en bedek de vis met de partjes citrusvruchten en een schijfje limoen. Maak de papillotten dicht zoals kleine cadeaupakjes en vouw de uiteinden naar onderen om.
5Schakel het programma STOMEN opnieuw 20 minuten in op 100 °C.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
© video Bart van Berkel
Tip van de chef

Het gerecht maakt u pittiger door twee of drie dunne reepjes gember aan elke papillot toe te voegen voordat ze gestoomd worden.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product