ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kippenbouillon

Italiaan recept

Kippenbouillon, Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
1,5 liter water
2 wortels (200 g)
1 takje selderij
2 uien
2 kruidnagels
1 laurierblad
500 g kip
Peper en zout
1Giet het water in de kom bij de gewassen, geschilde en in stukken gesneden groenten, de kruiden en de kip en schakel daarna het programma STOMEN 1 uur en 30 min in.
2Filter de bouillon en bewaar de groenten voor in een soep of in een salade met een beetje olijfolie. De bouillon is 3 dagen houdbaar in de koelkast. 
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie
Tip van de chef

Bouillon is heel eenvoudig te maken en kan worden gebruikt voor tal van gerechten, zoals risotto, braadvlees en stoofschotels. Hiermee kunt u de conserveermiddelen in kant-en-klare bouillons vermijden. Bouillon is bovendien rijk aan vitaminen en mineralen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
lenamattheeuwsen

als er stomen staat in eenrecept is dat altijd op 100 graden