ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kippenborst in room met champignons

Duits recept

Blancs de poulet à la crème et aux champignons

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
2 sjalotten
20 g boter
600 g kippenborst (4 porties van 150 g)
50 ml witte wijn
150 ml kippenfond
250 g champignons, fijngesneden
200 ml kookroom
3 el bloem
1 el zonnebloemolie
zout, witte peper
1

Hak de sjalotten in de kom met het programma EXPERT gedurende 13 seconden op snelheid 13 (zonder te verwarmen).

2

Voeg de boter en zonnebloemolie toe. Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 3 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

3

Schenk de witte wijn en kippenfond over de sjalotten en voeg de helft van de champignons toe. Breng de kippenborsten op smaak met peper en zout. Leg ze in de stoommand en zet in de kom. Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 20 minuten op snelheid 1A en op 100 °C.

4

Verwijder de stoommand met de kippenborsten. Doe de kookroom en overige champignons in de kom en laat de saus indikken met het programma EXPERT gedurende 3 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

5

Meng in een kopje de bloem met 3 eetlepels water en schenk dit mengsel door de vultrechter in de kom. Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 2 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

6

Serveer de kippenborsten met de romige saus en de champignons.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product