ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kaneel donuts

Kaneel donuts

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 3 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
2 eieren
100 g kristalsuiker
100 ml melk
350 g bloem
1 tl natriumbicarbonaat
2 ½ tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl kaneelpoeder
4 el kristalsuiker gemengd met
1 tl kaneelpoeder
frituurolie
1Klop de eieren en de suiker samen tot een schuimige massa en voeg hieraan de sour cream toe.
2Gebruik een zeef om de bloem, de bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout en de kaneel al zevend aan het mengsel toe te voegen. Meng het geheel totdat u een plakkerig deeg krijgt. Breng het deeg over op een licht met meel bestoven oppervlak en kneed het snel tot een zachte, gladde massa.
3Rol het deeg uit tot een lap van ca. 5 mm dik. Snijd met een vorm cirkels van ca 7,5-9 cm doorsnede uit. Snijd in het midden van elke cirkel een rondje van ca. 2,5 cm doorsnede uit. Breng de ringen en de rondjes over op een stuk vetvrij papier en herhaal dit totdat u al het deeg hebt opgebruikt.
4Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
5Bak enkele donutringen en rondjes gedurende 2 minuten of totdat ze goudbruin zijn in de hete olie. In de frituurmand en vervolgens op keukenpapier laten uitlekken. Daarna door de kaneelsuiker
wentelen.
6Warm serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product