ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kabel jauwbrandade

Kabeljauwbrandade

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 24 uur
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 kg kabeljauw
1 ui
3 teentjes knoflook
200 ml olijfolie
100 tot 150 ml lauwe melk
2 snufjes nootmuskaat
sap van 1 citroen
zout en versgemalen peper
1Snijd de kabeljauw in stukken. Doe de stukken in de rvs-kom en bedek ze met koud water. Stel het EXPERT-programma in op 15 minuten/snelheid 0/90 °C.
2Pel de ui en snijd deze in vieren. Laat de gare kabeljauw uitlekken, verwijder het vel en de graten en verdeel de vis vervolgens met een vork in grove stukken. Doe de stukken in de schoongemaakte rvs-kom met de ui en de gepelde en doormidden gesneden teentjes knoflook. Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid12/50 °C. Voeg na 1 minuut geleidelijk via de opening in de deksel zoveel van de olijfolie en de lauwe melk toe tot een gelijkmatige structuur verkregen wordt. Voeg peper toe en desgewenst wat zout.
3Voeg ten slotte de nootmuskaat en het citroensap toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
 
Tip van de chef

De echte brandade wordt zonder aardappelen bereid. Maar niets let u om deze schotel op te dienen met aardappelpuree (zie blz. 178).​

 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product