ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hartig eiergerecht

met wortel en gerookte forelfilet

Hartig eiergerecht met wortel en gerookte forelfilet Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
200 gram gerookte forelfilet
500 ml melk
500 ml water
2 wortels (200 gram)
200 ml slagroom
4 eieren
10 gram boter
½ bosje kervel
zout en versgemalen peper
1Pocheer* de gerookte forelfilet 20 minuten in een pan gevuld met een mengsel van 500 ml melk en 500 ml water. Vul de rvs-kom met 500 ml water en zet de stoommand erin. Was en schil de wortels, snijd ze in kleine stukjes en leg ze in de stoommand. Schakel het programma STOMEN 20 minuten in.
2Snijd de gare gerookte forelfilet in kleine stukjes. Zet de helft apart. Doe de andere helft in de rvs-kom en meng met de room, de eieren en de peper. Voeg zout naar smaak toe. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 7 (zonder verwarmen).
3Giet de forelfiletroom in kleine, ingevette ovenschaaltjes, bedek ze met stukjes gerookte schelvis, de in blokjes gesneden wortel en bestrooi ze met gewassen en fijngesneden kervel 
4Vul de rvs-kom met 500 ml water en zet de stoommand erin. Zet de ovenschaaltjes in de stoommand en schakel het programma STOMEN 30 minuten in of verwarm de schaaltjes 30 minuten au bain-marie* in een op 180 °C voorverwarmde oven. Pas zo nodig de baktijd aan.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product