ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Voorbereiding : 1 uur 10 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
300 g meel tarwebloem
10 g verse bakkersgist*
25 g suiker
1 ei
Sesamzaad (facultatief)
120 ml lauw water
40 g gesmolten boter
3 g zout
1 geklopt ei en 15 ml melk
(voor een bruin korstje) 
1Los de gist met behulp van een vork op in het lauwe water. Laat 1minuut rusten.
2Doe het zout, het meel, de suiker, de boter, het ei en het water met de opgeloste gist in de kom met het kneedmes.
3Schakel de foodprocessor in en laat 30 seconden draaien.
4Neem het deeg met behulp van de spatel uit de kom en leg het in een met meel bestoven slakom. Dek deze af met plastic folie of met een vochtig theedoek. Laat het deeg 30 minuten rusten.
5Klop na deze eerste rijsperiode zachtjes met uw vuist op het deeg om luchtbellen te verwijderen. Leg het deeg op een met meel bestoven werkblad.
6Verdeel het met een scherp mes in 6 gelijke delen. Vorm hiervan mooie gladde ballen, om na het bakken gelijkmatige broodjes te krijgen.
7Neem het rooster uit de oven en bedek het met vetvrij papier. Leg er de bolletjes op en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
8Verwarm de oven voor op 220° C (th. 7).
9Breek 1 ei en vermeng dit met 15 ml melk. Bestrijk de broodjes met een kwastje met dit mengsel zodat ze mooi bruin zullen worden.
10Bestrooi met sesamzaad.
11Bak de broodjes in ca. 10 minuten bruin in de voorverwarmde oven.
12Laat ze afkoelen.
Tip van de chef

U kunt het sesamzaad vervangen door maanzaad of zonnebloemzaad. Verdeel voor grote eters het deeg in 4 stukken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…