ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gratin dauphinois

met rozemarijn

Gratin dauphinois met rozemarijn Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
400 ml melk
3 takjes verse rozemarijn
130 gram emmentaler of gruyère
1 kg vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
10 gram boter
80 ml slagroom
1 snufje nootmuskaat
50 gram geraspte parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper
1Verwarm de melk met de takjes rozemarijn, zonder de melk aan de kook te brengen. Zet het vuur uit en laat de rozemarijn 10 minuten in de melk trekken terwijl u de rest van de ovenschotel bereidt. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de raspschijf van 2 mm. Rasp de emmentaler met behulp van het FOODPROCESSOR-programma. Zet de kaas even apart.
3Schil de aardappelen en snijd ze in de midi-kom met de plakjesschijf van 2 mm tot plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Spoel de schijfjes af en dep ze droog.
4Wrijf een ovenschaal in met een teentje gepelde knoflook en vet de schaal daarna in met boter. Leg een laag aardappelen in de schaal en voeg een deel van de geraspte emmentaler, zout, peper en slagroom toe. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.
5Neem de takjes rozemarijn uit de melk en schenk de melk over de gratin dauphinois. Bestrooi met nootmuskaat en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover. Bak de schotel 45 à 60 minuten in de oven.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Kies een vastkokende aardappel, zoals roseval, accent of nicola. Laat voor een traditionele ovenschotel de rozemarijn achterwege.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product