ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gevlochten briochebrood

Gevlochten briochebrood Cook Expert
 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 BRIOCHEBROOD :
10 gram verse bakkersgist
of 1 zakje droge gist
125 ml melk
20 gram zachte boter
4 gram fijn zout
40 gram suiker
250 gram tarwebloem
1 ei
1Doe de gist en de melk in de rvs-kom en selecteer het programma BROOD/BRIOCHE. Na 1 minuut stopt het programma: voeg dan de in stukjes gesneden boter, het zout, de suiker en de bloem toe en schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Spatel het deeg zo nodig van de wand van de kom aan het einde van het programma en schakel het programma dan nog 15 seconden extra in. Neem het deeg uit de kom (het deeg mag nog wat plakken) en doe dit in een met bloem bestrooide grote schaal. Dek het deeg vervolgens af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
2Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad, verdeel het in drie gelijke delen en rol het met de vingertoppen uit tot drie langgerekte deegrollen. Voeg wat bloem toe als het deeg begint te plakken. Plak het bovenste uiteinde van de deegrollen aan elkaar en vlecht de strengen door elkaar. Doe het gevlochten deeg in een ingevette broodvorm en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 210 °C.
3Klop het ei los en bestrijk het briochebrood hiermee. Zet het brood 30 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie als het briochebrood te donker van kleur wordt.
4Neem het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product