ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gestoomde eendenlever

Gestoomde eendenlever

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 60 uur
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
1 Gestoomde eendenlever
200 ml Sauternes
1 bouquet garni
Grof zeezout
Versgemalen zwarte peper
8 sneetjes briochebrood
1De lever openleggen en zorgvuldig met een scherp puntig mesje de zenuwen verwijderen. Aan alle kanten goed met zout en peper bestrooien en in een terrine leggen. Overgieten met 200 ml Sauternes en een nacht op een koele plaats laten marineren. De volgende dag een liter water in het reservoir van de stoomkoker doen en het bouquet garni toevoegen.
2Het deksel op de stoomkoker leggen en deze 10 min. laten verwarmen. Schakel het apparaat uit en laat de kruiden 5 min. trekken. Plaats de terrine in de schaal van de stoomkoker. Bestrooi de lever nogmaals licht met peper, besprenkel met de marinade, dek de terrine af met aluminiumfolie, leg het deksel op de stoomschaal en laat 15 min. op 100°C stomen.
3Laten afkoelen en vervolgens minstens 48 uur in de koelkast bewaren. Serveren met geroosterd briochebrood en een glas van de resterende  Sauternes.
Tip van de chef

Als u haast heeft kunt u ook eendenlever uit de diepvries gebruiken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product